mengandung tapi Dr kata negative

hai korang, nak share something, mungkin berguna. bulan 1 haritu sy ada ke klinik sbb cramp perut in the same time waktu tu period lambat 9 hari, pegi waktu malam. so Dr kata nk cek upt, bila cek Dr kata negatif and bgi pil untuk turun darah (period). means kalau telan pil tu akan period la. tapi my husb tak bagi makan. esokkan hari sy cek upt, double line tapi samar je. selang 5 hari cek lagi guna ClearBlue and Alhamdulillah pregnant 2-3 weeks dah. Sini nak bagitahu yg Dr tu cuai kan ? senang macam tu je bagi kata putus 🥹 ( padahal Dr swasta dah ) 🙄 Alhamdulillah bulan ni cek Dr lagi, dah 6 week, baby dah nmpk dlm kntung dgn heartbeat 🤲🏻 Doakan semoga dipermudahkan dalam tempoh alahan ni ❤️ ##firstbaby

2 Các câu trả lời

Bukan Dr tu yg cuai awak. Sebab tulah tak digalakkan pergi awal sebab mmg scan tak nampak, lagi2 laa bila UPT plak naik samar. Dr mmg akan ckp negatif, Dr nak line positif yg jelas baru Dr ckp pregnant. Takpelah, bergunalah info ni utk next pregnancy awak. Dah tahu dah, lepas ni tggu sebulan baru pegi klinik utk confirmation. Jaga diri, jgn buat kerja berat, makan folic acid.