Kembong perut

Hai kawan2.. saya nk Tanya. Normal ke ngandung 6 weeks.. Perot Jadi masuk angin.. kembong . Jadi tak selesa.. saya dah jga mkan.. tapi Masih kembong.. #first baby

14 Các câu trả lời

Yup mmg perut kembung sebab angin. Bila tanya dr, dorg cakap sbb sistem pencernaan kita berbeza semasa pregnant. Suami pernah excited tengok perut saya besar padahal time tu baru 8weeks 😅 perut penuh angin, bukannya baby bump pun

sama lah saya, jd sy setiap tido malam akan pakai stokin, minum air panas, makan apa pun dalam keaadan slow tapi kerap , lepastu paling penting kena byk minum air masak biar lawas utk buang air besar.

normal. saya dari 1st trimester sampai dh hujung second trimester alaminya. saya akan kerap minum air suam & mnta husband sapukan krim halia dkt leher, bahu, belakang dada.

ha.a normal..sama macam saya rasa awal awal pregnant. perut x selesa asyik kembung je..makan pon kembung x makan pon kembung..lama lama akan hilang sdri

Normal. Sy tgh alami sekarang.. dah makan pun mcm perut masuk angin.. kalau dpt kentut mmg lega abis..😂😂

1y trước

saya rasa tak selesa.. mkn kerap sangat Kang berat naik.. hairan saya Pon..

Normal, saya amalkan air suam baru lega. Makan nasi ke apa minum air suam kurangkan air sejuk.

1y trước

Sy akan Cuba . tq awak

Sama mcm sy, perut & bdn banyak angin, lps berurut baru lega sikit, klu tak tu hari2 sakit kepala 🥹

1y trước

♥·♡ Τнänκ чöü ♥·♡ · • ° sis 🥰

Normal sis.. mmg perut akan bloated smpailah sis nmpk baby bump.. mkn jgn tinggal

1y trước

tq sis . alhamdullillah

biasa tu sis.. nnt da msuk trimester 2 nnt ok.

normal. kena makan kerap dlm kuantiti sikit

1y trước

alhamdullillah.. tq sis