Pedih Ulu Hati

Hai.. Im 7 weeks pregnant.. Asyik muntah jer.. Smpai pedih ulu hati.. Muntah pun msam.. Blh ke mkn gavinscon? Or ubat angin ke?

9 Các câu trả lời

Same dgn 1st pregnancy sy.. 3 tahun lepas.. then masuk trimster 2 dlm 4 bln sy mscrge.. now 3 tahun menunggu sy pregnant kali ke2 lg, baru 1st trimester sekrg.. hope x berlaku mcm 1st pregnancy.. momy kene kuat n paksea makan if can..

jangan biarkn perot ibu kosong...cuba mkn sikit2 mcm buah or roti or biskut ka...jarakkn waktu mkn minum selagi ibu boleh telan ...bahaya kalau ibu muntah saja takut kekuranggan air nanti

gavinson boleh xslp sye..Tpi nk ambik ubt mcm2 nie kena rujuk dgn doc jga sb kte mngadung

Gaviscon boleh..doc siap bagi lg kt saya gaviscon dulu

Klau tak tahan... Bole je mkn gaviscon

Sy pergi jumpa doctor,dia bekalkan ubat air n tablet. Lg rasa yakin nk mkan. Better dpt kn nasihat doctor ye 😊

Gaviscon blh mkn

Sy lalui perkara sama masa ank 1st...jgn biar perut kosong...mntah masam pedih tekak2..lau perut masih ad isi skit3 mntah hijau lau perut betul2 kosong mntah kuning...tp yg pasti jmpa dktr..6t dia akn bg ubt ssuai utk org pregnt

Pls dpt consult dokter dulu..jgn layan sgt mual ni..minta dokter bg ubat tahan mual..makan kene juga jaga mami..mami baby xboleh lapar..semoga mami and baby sihat