mengidam ape tu ?

hai ibu², yg baru nak menjadi ibu di luar sana 🥰 ada tak yang mengidam sama mcm saya, suka mengidam masakan kampung yang pelik² atau susah dijumpai ? 🥺 mostly saya sering sgt mengidam ; • masakan lauk kampung zaman dulu², • binatang hutan, • mengulam sayur kampung, • suka mengidam cucur/kuih zaman dulu² • mengidam lauk kampung yg hanya mau dimasak oleh orang² tertentu. ( maksud dia macam nak makan lauk tu tapi mau orang tu juga yang buat ) • mengidam mesti dapatkan 7 jenis buah asam dimakan dengan sambal belacan • linut/ambuyat/sagu dimakan dengan sup sambal belacan anyone ?😃

7 Các câu trả lời

kena bawa bersabar juga sis x boleh ikutkan sgt perasaan tu, kena pujuk yg dlm perut sabar jgn susahkan Ibu,abah 🥰 teknik awal utk ajar anak bersabar Dan bersyukur d samping Kita kawal diri Kita utk sabar Dan redho juga, sya berkongsi nasihat mak Saya yg pesan tiap kali Saya start mengidam2 alhamdulillah setakat ni biarpun xdpt makan Saya redho Dan anak pun xda la beliur bila keluar, you can do it sis semoga d permudahkan ya💕

2y trước

ye betoi saya pun cuba pujuk yg dlm perut ni tapi klau mai betoi ² mengidam memang tk bolh bt apa dh tk dpt rasa sedih sngt kecewa lagipun ngidam ni bukn hari ² pun dn yg sy ngidam tu pun senang sngt dpt cuma tkdk rezeki ja cuba pujuk dn sabar jela

saya tkdk pun mengidam mcmtu cuma ngidam makanan yg senang dpt ja tu pun asal teringin ja kedai tutup😢 buln posa teringin sngt roti canai tk dpt tu rasa sedih dok teringin dlm otak alhamdulillah raya ke3 baru dpt tu pun mak saya yg bt kedai mna buka ni pulk ngidam masakan korea 😭

yg masak org tertntu tu sama .. mula2 tu saya nk mak saya je masak .. lpas tu nak mkn cendol nak makcik yg tu je buat .. makcik lain xnk...😂 klau dpat org lain mmng xkn hbis x puas hati jadinya.

Kita xde mgidam sgt tapi encik suami yg mengidam lebih 😅 hehe terbalik pulak..tapi Alhamdulillah semua yg dia nk hat senang dapat&buat..

ntah lah . sy 3 kali pregnant . tak pernah layan mngidam😂 kalau dpt . dpt lah . kalau tak, biar jela .

2y trước

saya mcm sis jgk mula ² tknk layankn sngt tapi dh masuk 5 bulan nk mengidam tu lain mcm tk dpt makanan yg kita nk sngt tu terus rasa nk nangis dlu bolh kawal lagi,tapi tkdk ngidam makanan yg suami kita tk mampu dn susah nk dpt,tapi tula asal teringin ja kedai yg nk pi mkn tu tutup

Jgn dilayan sgt perasaan tu.. Sy teringin gitu2 je.. Dpt alhamdulillah.. Xdpt nk bt mcm mna.. Okay jer

3y trước

Kalau sekali sekali tu btul la mngidam.. Smpi boleh buat list tu lain dh rasa

Jenis sy apa yg sy mengidam semua dpt suami bg, tapi benda tu semua tu tak susah