Cts-Carpal Tunnel Syndrome

hai ibu2 smua..ada x yg berpengalaman kena CTS ni ..tangan jadi bengkak..kebas n lemah ..doc kata x ada ubat..cuma kena tunggu hilang lepas bersalin..tp nak tunggu msa tu terasa lama sangat sbab pergerakan terbatas , tambah2 lagi kalau brkerja ..ada x yang penah mngurut brubat cara kmpung? #seriusnanya #firstmom

Cts-Carpal Tunnel Syndrome
5 Các câu trả lời

Sama dengan saya. Siksa juga tangan ni kebas sentiasa especially bangun pagi. Pegang barang pun selalu terlepas sebab sakit & cramp. Saya pakai wrist guard macam puan post ni. Tapi sakit tu tetap ada

12mo trước

itu lah , smpai ckp kt husband rsa mcm oku la..xmmpu nk urus diri sndri 😅 pkai wrist guard ni boleh la kuat sikit tgn..tp sakit mmg xhilang ...moga kita bertabah la...😅

Saya pon kena hari tu, sangat2 sakit, sampi menangis tak tahan. Tapi saya selalu letak minyak panas, dan sentiasa balut. 2,3 hari sakit tu hilang. Cuma kebas tu ada smpai sekarang 34 weeks.

12mo trước

Alhamdulillah wlpun cuma sakit tu je yg hilang..nikmat hilang rsa sakit tu berharga sgt...sbb sy dah dkat 2mggu menahan sakit 😢

Kena masa anak 1st, mmg sakit dia menyucuk sampai ke tulang. Nak bengkok kan tangan pun sakit.. tapi lepas beranak, lama2 reda. Saya xberubat kampung, saya biarkan saja.

hai hritu su kena jugak, dalam 5 hari je pstu baik sendiri. Setiap hari pakai support mcm sis pakai ni. Time tidur pon pakai. Masa tidur cuba elakkan tindih tangan yg sakit tu.

12mo trước

owhh..igtkan wajib smpai lepas bersalin baru hilang? moga lepas ni sy pun boleh baik sndri dlm msa trdkat ..sbb due nak bersalin tu mcm lambat sgt😥..

Hye saya nak tanya carpal tunnel syndrome ni selalu berapa weeks ye boleh detect? Sebab saya skrg dah 33 weeks risau pulak

12mo trước

sy kena masa trimester 2 sebelum masuk 20w 😂 mmng sakit bila kebas tu. Semoga sis cepat sembuh ya