bacaan darah tinggi

Hai ibu2 semua..ada tak yg mcm saya bila pegi checkup je mesti tekanan darah akan jadi tinggi?sebelum saya pregnant,saya tekanan darah rendah.. Kisahnya,semalam saya cirit-birit yg teruk,dan terus ke klinik swasta utk jumpa doctor..bila doktor ambek bacaan darah,sgt2 lah tinggi..saya pun x taw kenapa ?doctor dah siap bagi saya referral letter utk bg kkia masa next checkup nanti..saya jadi takut pulak? Ibu2 yg ade pengalaman mcm saya,boleh share apa2 tips x?adakah sbb bacaan tekanan darah tinggi ni boleh bahayakan kandungan atau bersalin awal ke? #firstbaby #34week

1 Trả lời

btol sis. bahaya darah tggi ni. saya suggest sis ikut je saranan doc.