Tendangan baby

Hai ibu2 semua. Sy nk tny, normal ke 21w tak rasa gerakan baby lagi? Ke baby tendang rasa mcm mne ye? #ingintahu #firstbaby

15 Các câu trả lời

ade rasa sis.. maybe terlepas pandang.. kadang ade rasa mcm smthing gerak dlm perut.. slow je.. sis try baringg, pegang perut.. tunggu je.. ulang la hari2.. smpai sis notice rasa yg lain kt perut tu.. nanti kalau dah perasan mesti makin kuat baby gerak.. sy klau nk kepastian baby gerak ke tk mmg sy baring, tekap perut sy.. dh rasa bby gerak lega sikit.. Klau time duduk ke bdiri ke susah nk perasan tambah 1st pregnant kn..

1y trước

haha takyah takut kulit kita je tu.. x sure laa sbb 1 sisi je.. kt kiri je rasa mcm angin kn.. nnt try baringg, perati ade rasa dkt sisi lain tk.. kadang mmg bby suka lepak 1 sisi je.. haha.. Cm sy sisi kanan, kadang kt ari2 belah kanan.. jarang2 g sebelah kiri..

Saya 22 week , rasa tedang2 anak kuat dia suka pusing2 .. tapi setiap perut ibu lain2 kadang baby ok jee tapi klau mcm memg x rasa pape better pegi clinic check bg pasti kan laa jgn biar lama ok .. rasa was2 pegi clinic 🥰

Masa saya dulu ingtkan rasa angin je sbb perut asyik bloated sekali malam nak tidur tu dia tunjuk skill kat kami laki bini haha mula² rasa sipi² je nnt keraplah borak nnt tendangan dia makin kuat 😬

Awak berisi ke sis? Sy berisi dan kulit perut tebal tp 18w macam tu dh rasa. 21 W lagi lah aktif. Kalau mmg awk langsung xrasa better pergi scan. 21w dh boleh buat details scan. Lagi elok sekali kan terus

1y trước

sy agak berisi la jgk. 75kg. hehe. sy dah buat detail scan dah. semua normal. siap blh tahu gender lg. tp tu la, sy xde rasa baby gerak2 lg. atau maybe sy xperasan. sy tny doc, doc bgtahu normal je. yg oenting 26w wajib dan mng wajib ada rase baby kicking.

Alhamdulillah,start minggu 18 smp skg minggu ke 20 1hari aktif betul bergerak area kat bawah² kdg² tajam² terus usap tempat rasa tajam pandai lari.😅

yea baby gerak macam ada suatu ka dalam perut tu makna baby gerak lah tu klau nak tahu lgi cuba makan benda manis aktif betol tendang manja hehe sya 21 week

1y trước

wahh. best la dah dpt rasa baby tendang2. sy risau sbb xde rase lg. check dkt klinik semua normal.

sepatutnya Ada sis.. Mungkin sis belum perasan atau Tak tahu Rasa dia tendang.. Cuba sis relex n peka dengan tendangan dia..🥰.. Pasti Ada ...

Maybe sis xperasan kot msa dia gerak. Kdg konpius angin ke baby gerak. Tp rasa angin gitu la dia gerak heheh. Sy 16w+ da rsa

1y trước

Betul la tu sis. Baby gerak lettew hee

dlu Mase anak laki..19w pon dh kuat die tndg..skrg 19w baby girl..susah nk rsa..mybe lain2 jntina koy

nanti awk akan rasa tu. sy mase mengandung 3bulan + dah rasa. skrg 21week makin menjadi2 gerakan dia