Cara bancuh susu anmum step 3

Hai ibu2 semua. Sy nak tanya macam mana ya nak bancuh anmum step 3? Sy dah tengok pd kotak 4scoop susu = 180air. Soalan sy kt sini macam mana ya nak kurang kan scoop susu? Contoh untuk bancuh bawah drpd 180air tu? Anak sy xminum byk sangat susu. Paling2 4oz / 5oz. Macam mn nak kira sukatan yg betul? Sy confused. Harap ibu2 semua dapat membantu sy. Sy firstmom xde pengalaman.

1 Trả lời

1 scoop = 45ml air 2 scoop = 90ml air 3 scoop = 135ml air 4 scoop = 180ml air 1oz = 30ml 4 oz= 120ml kalau anak minum 4-5oz, boleh buat 3scoop