pergerakan baby dalam kandungan

hai ibu2 semua, saya ibu obes dengan bmi 40.0 dan sedang hamil 25W6D. apa yg merisaukan saya,saya sangat susah untuk merasa garakan baby..sy sgt risau bagaimana mahu tick gerakan bila 28W nanti. sekarang pon saya ada practice tick gerakan tapi dalam tempoh 12jam tu kdg2 xckup 10kick pon.adakah nanti 28W saya akan berasa gerakan kuat, jika tidak bagaimana saya mahu kira gerakan baby.. ibu2 boleh kongsi pengalaman tak esp ibu obes sebab perut kami lemak tebal. bila scan aktif je babynya

2 Các câu trả lời

hye sis... saya mummy obes juga.. Ada 2 anak dan sedang pregnant anak ketiga... pengalaman saya insyaallah, kita akan rasa kick baby kita nnti...nnti bila baby makin besar dan aktif.. makin terasa tendangan... perut tebal pun takada masalah....😊😊

sy rase awl lg kot dia nak gerak kuat.. sbb sy mcm awk jgk.. tp bila dh 28w.. baby gerak lg kuat.. sampai kdg2 x ley tido sbb dia aktif bergerak..

4y trước

hye sis..awk obes jugak ke? sy sgt2 risau..husb sy kje sllu balik lewat..xkn nnti sy asyik nk ke klnik je