Kaki bengkak

Hai , ibu² semua . First time tanya disini. Hrap ibu² dapat tolong saya . Kali ni 3rd pregnacy ,first time kaki bengkak . Now 35w2d . Ada tips tak kurangkan bengkak . Btw ada ak sakit sikit , sebb lenguh brdiri masak . #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Sy pregnant pon kaki bengkak. Start bengkak dlm minggu ke 35 mcm tu.. tahap bengkak sgt smpi nmpk kesan stokin, pakai kasut x muat walaupun dh beli saiz 8.. selalu pakai 6 je.. then tanya Dr, mcm mana nk kurangkan bengkak.. sbb mcm teruk sgt.. dr kata, xleh nk buat ape.. tgu je bersalin.. paling kuran pon tido angkat kaki.. tp tu sume x kurankan bengkak pon.. lgpon org tua2 kata kaki bengkak tanda nak dekat bersalin. Mgu ke 37, bersalin, xsampai 2,3 hari terus surut bengkak kaki.. dlm seminggu tu dh normal semula kaki..

Jalan lebih, bersenam ringan