ikan yg sesuai untuk ibu hamil

hai ibu2 sekalian, adakah semua ikan seduai untuk ibu mengandung, seperti kembung, tenggiri, kerisi dan sebagainya? sebab ade info yg mengatakan ikan kembung tak sesuai untuk ibu mengandung

2 Các câu trả lời

Hi Puan. Puan boleh cuba makan ikan salmon, Ikan tuna juga jika ragu-ragu dgan ikan lain. Seeloknya puan tanya doktor pakar perempuan tentang pemakanan yang sihat dan seimbang sewaktu hamil kerana khuatir jika maklumat yang puan dapati di media sosial tidak berasaskan sebarang fakta atau kajian :)

rasanya memana ikan boleh je difasa mengandung... melainkn berpantang kena elak certain ikan..