Cadangan Susu ibu kurang gula

Hai ibu2, saya ada gdm dan sekarang sudah 14 minggu. Sy masih belum mula minum susu ibu, jadi boleh cadangkan susu ibu yang bagus rendah gula? Sy tengok enfamma ranking no.1.#firstbaby #ingintahu #ttc8tahun

6 Các câu trả lời

Sy dh cuba semua jenis susu lg2 jenis kotak tue Semua sangkut gula 🤣 Ending dia sy xminum langsung susu sbb tkt gula naik mendadak risau ke bby.. doc suggest susu untuk naik kn HB sy tp gula lak tinggi 😅.. sy try n error jew sis hehe Tgk pada badan kita juga ya.. sis cuba lah mana yg sesuai

1y trước

Ok tq

Dr sy larang sy mnum susu kotak sbb gula bnyk dlm tu.. dia sruh mnum susu bancuh ja.. tp kalau jnis x mnum susu.. ambik supplement calcium.. Dr bg sy supplement calcium abbot.. siap ada vit D skali

1y trước

yg mcm beli dlm packet pstu kita bncuh sndri.. like susu everyday ka.. susu kambing jenama lazz ka gotmek ka.. fresh milk pon bgus tp jgn lupa pasteurised dlu ok.

Ambil fresh milk jee.. takyah jenis bancuh2 tepung tu. doctor saya pun suruh amik fresh milk je. So skrng saya minum susu kambing fresh (dah lalui proses pasteurised) je hari2..

1y trước

Ooo boleh ye… beli di cold storage atau dgn penternak kambing..

sy minum lazz susu kambing, td cek bsp normal sy makan dgn biskut cracker 3 keping

1y trước

Bagus ye susu lazz tu, sy cek dalam internet lazz ada dalam ranking…

sy GDM on metformin. nurses suruh sy amik fresh milk je.

1y trước

ye sis. yg bahagian Sejuk tu.

Minum susu kotak full cream pun boleh sis.

1y trước

Apa2 awak boleh consult dulu dengan doktor/nurse awak. Sebab mereka yang lagi tahu keadaan awak. Diet plan saya memang di susun oleh gynae.