Pergerakan baby

Hai ibu², boleh tak sy nak tanya minggu ke berapa kita boleh rsa baby mula tendang²?sebab sy baru lepas operate buang cyst mse baby 15week, and sblm kluar ward doc ada check heartbeat baby dan smua okay, skrg sy dah 19week baby still tak bgerak?normal ke klau lambat?sy risau laa sbb ini ank 1st..

10 Các câu trả lời

Saya pun belum rasa lagi gerakan baby. Baru 16weeks. Biasanya anak first ni lambat sikit. Ada yang kata 18weeks above baru rasa gerakan baby. Kawan kawan saya masa 20weeks baru dapat rasa gerakan baby. Masing masing pun anak first juga. Jangan risau. Doa yang baik baik sahaja 🤲🏻

Hi sis, seawal 15,16,17w dah boleh rasa. Tp setiap anak, setiap ibu, berbeza. Normal ibu mengandung anak pertama rasa pergerakan agak lmbt. Sy dulu anak 1st, 22w baru rasa. tp 2nd pregnancy, 17w lg dah rasa.

Insyaallah doa yg baik2 . Saya anak 1st 16week dh rse slow2 baby kick , 18week lg kuat suami siap letak tangan atas perut rse dia tendang2 , now 20week already . Setiap org tak same sis

normal sis biasanya anak 1st lmbt rasa. Sy masa mengandung anak 1st dulu baru rasa 22w

saya pun dah 16weeks2day.belum rasa lagi gerakan baby.saya pun ini anak yang first🙏

bergantung ketebalan perut rsnya.. sy 15 mgu dh rasa..

16weeks keatas, tapi saya 23 weeks baru oandai rasa

nk tanya.. sis buang cyst tu, cyst sis besar ke?

1y trước

insyaAllah smoga urusan sis dan baby jugk dpermudahkan...jagaa ksihatan baik² jgn tlalu lasak ye..mkn bnyk mknan yg mmpunyai khasiat... tpi klau doc pkar ckp kne operate sgara sis stuju je risau bhya pda baby dn jugk sis..mcm sy tak pkir pnjg trus stuju sbb sy risaukn kselamatan baby..its okay takde rse sakit sngt cuma lpas operate sis kne pntang mcm org bsalin jugk cuma beza blh mkn mcm biasa kcuali dging,ayam dan yg bbisa...mcm sy smpai bsalin nti bru boleh pertimbgkn samaada nk mkn ayam atau tak..

sy pun alum rasa gerakna baby 19 weeks

20weeks above