Gatal-gatal

Hai ibu2 @ bakal ibu...normal ke sejak masuk 25 week badan jadi gatal2 terutama bahagian perut #firstbaby #pregnancy

20 Các câu trả lời

normal kot heheh sy smpai skrg gatal mcm2 pakai still ad gatal2..pakai sabun sebamed ok la kurang sikit dri sebelum ni xtahan sgt..prut xya ckp la dah redha🤭 tp still je sapu lotion strech mark palmer harap lepas bersalin pudar la sikit

Oh yes... saya tak tahan sampai garu kuat waktu tidur pun garu sekarang stretch marks teruk. Walaupun lagi sedap garu better gosok je and hari hari sapu minyak kelapa dara

saya bila masuk 2nd trimester memang ada gatal.. tapi lama2 hilang.. gatal kat perut rasanya sbb prut makin membesar .. cuba sis apply lotion..

Normal.. Saya garu kalau gatal lpstu tggal kesan garis2... Lpastu pegi checkup nurse tegur dia cakap sapu minyak dkt tempat gatal tu..

normal jangan garu2 sangat nanti tinggal parut. kalu gatal pun sapu minyak baby pastu ambil sikat, garu dengan sikat perlahan2

normal...sy 30week. mmg gatal perut kaki n lengan. mmg xtahan tp redha jela..hope lps bersalin semua back to normal 😁

Sama.. Sy 20w dh stat gatal.. Skrg 25w..still gatal2... Especially prot... Kt bdn pom ad jgk..

normal...pakai losyen bagi lembabkan kulit...kurang rasa gatal...kalau teruk ..jumpa doctor

Normal but jangan garu nanti tinggal kesan. Saya sapu dengan baby oil pagi & malam

normal . saya sampai skrng still gatal ii . Skrng dah masuk 38weeks 😂