Babybump??

Hai ibu2 , agak2 berapa weeks ya babybump mula nampak sikit ? saya sekarang dah 8weeks3days . rasa perut mcm buncit dan keras sikit tapi taktahu itu babybump atau lemak sbb saya jenis yg berisi sikit 😂#firstmom

10 Các câu trả lời

Biasa kalau dah nampak baby bump ni bila dah nak masuk trimester ketiga. Masih lambat lagi sis. Kalau rasa perut buncit tu mungkin angin dalam badan saja. Macam saya buncit sebab banyak lemak kat perut 🤪

2y trước

itu laa awak , saya lemak perut tebal . mungkin tu lemak laa kot bukan bump 😂

Kalau saya jenis nmpak sikit hari tu, kira week 12 paling ketara walau pun comei jaa. hehe, tapi syg, sya dah gugur, so mmg nmpak kempis dri seblum ni dah la😢

2y trước

Amiin, tq awak, saya pun rasa sedih sikit sbb first baby kan. Harap lepas ni ada rezeki saya. Saya sebab kes kantung kosong, scan swasta 3 kali, scan kk 1 kali, so trus dpat surat refer, doktor pakar nk scan dri bawah apa semua lpas raya bru apptment, tapi tak sngka isnin lepas sya strt dri spotting ptg tu, hari selasa 2.30 pagi baru heavy bleeding, and masa tu kantung dah keluar dah sis. Tapi seblum ni kes kantung kosong kemungkinan doktor kata baby tak menjadi. Saya terima dengan hati terbuka :). Sekarang pantang macam org bersalin, sbb mak sya sttict sikit lagipun masa gugur darah saya non stop and hampor pitam jugakk.

Masuk 5months baru nmpk baby bump sy. Itupun kecik. Sekarang 7months makin ketara. Masa sy 8w perut leper tp rasa kembung mungkin sbb angin.

Saya 6 months baru nampak tu pun kecik je 😂 nanti sampai masa nampak lah bump awak 🤗 take care!

2y trước

Nampak macam perut buncit kenyang je haha

8w tu buncit sis 😅. Klu tgk kt kk/kd, yg nmpk bump semua dh cecah 3rd trimester. Sabar ye.

2y trước

hahahaa tu laa awak mungkin lemak perut saya tebal 😂

sy trimester dua perut masih leper 😂 tp lain org lain badan yg penting baby sihat

sy 2nd trimester bru nmpk perut..org pn dah mula perasaan perut semakin buncit😆

Badan semua orang lain lain. Baby bump saya nampak masa trimester kedua.

dalam 7 bulan ke atas baru nampak baby bump.. kalau saya la

Lama lagi tu sis……