Kaki krem dalam tidur sakit sangat Smpai trauma nk tido

Hai ibu² ade yg mcm sy ke baru masuk 28 minggu tp mase tido trkena kekejangan kaki.....naik trauma nk tido???,faktor usia.ke?? #Firstmum #Bantu share petua #34years

6 Các câu trả lời

sy masa awal² preggy ritu kerap kena ada la dalam 4x, lepas tu nurse ajar senaman kaki.. slalu sy buat lepas solat, lunjurkan kaki pastu tapak kaki hulur ke depan beberapa saat pastu tegakkan ke atas ulang² buat beberapa kali.. lepas buat tu otot betis tu x ada la tegang sgt, tido kepit bantal kat celah peha then pkai compression sock.. alhamdulillah skrg x kena cramp tu dah.. time kena cramp tu kalau boleh jgn terus luruskan kaki, letak balik kaki ke posisi asal mcm mana mula² sblum bngun tido tu slow²

1y trước

yeke sis....terima kasih share ye....nanti sy try buat ye❤️❤️❤️

Saya 27 tahun pun mcm tu juga sis. Tak la slalu cuma kadang bila bngun tido tu bila luruskan kaki haaaa mmg mendapat la trus kejang smbil meraung “aduiii2” smpai suami panic🤣 Skrng ni trimester 3 package nak tido kiri kanan pun xtau la pinggang sakit la pinggul sakit la tido sisi mana pun xtau la 🤣

1y trước

kan sis.....sama la....time nk bgun tido tu tibe² mcm kena karen kan.....resah kiri xleh kanan xleh😁😁

Amalkan minum air mineral sis. Sangat membantu untuk saya. Sy dah 28w, my 3rd pregnancy. Alhamdulillah takde cramps. Time pregnant 1st and 2nd dlu asyik cramps je.

1y trước

yeke sis....terima kasih share dgn sy...nanti sy cuba ye❤️❤️

sy yang 23 ni pon kene kak , tgh sedap tido tibe ii cramps terok .. normal kak 😭 sbb active .. kalau suami rajin tlg urutkan alhamdulilah kurang sikit ..

1y trước

sama la dik....fuhhh sakit....rse normal sbb bkn semua rase...ade jgak no yg kena ade yg bernasib baik x kena....untung ade suami leh urutkn akk pjj lak tu hadap je la😅

Saya try pakai compression socks tu okay. Pastu kalau cramp kena cepat2 luruskan ibu jari/ berdiri. Nanti okay

1y trước

ye sis...nanti sy try ye....tq share❤️❤️

Kurang calcium