Baby 6 bulan start makan

Hai ibu semua, saya excited sangat nak bg baby makan maklumlah anak first ni pun saya post ni pukul 5 pagi sebab excited sangat!! 😬 bulan depan baby saya dah boleh makan yay! Jadi ada mcm2 dlm kepala otak saya ni hahaha mcm mana nk suap baby utk first time? Tak tercekik ke dia? Mcm mana nk suapkan dia air? Apa makanan yg boleh baby 6 bulan start makan? Nk bg makan first time patut pagi ke? Tengahari ke? Baby biasa makan berapa kali sehari? Apa je persediaan utk baby start makan?? Beli kat manaa selalunya ibu ibu hehe Saya dh research pasal semua ni tapi saya lagi suka baca dari pengalaman ibu sendiri mehlah share share cerita😆 #bantusharing

3 Các câu trả lời

kalau nak pengetahuan yg lagi lengkap, boleh join kelas dr amalina mohd daud dkt ig.. kelas cbmm, cabaran baby mula makan ☺️

samaa sy pon excited baby nk msuk 6bln 😆 mcm2 brg da add to cart, tggu gaji nk check out🤣

start dgn bubur nasi kosong..kalau bagi air bg dgn sudu pun ok..