Hai apa khabar!

Hai ibu sekalian apa khabar, nak tanya ni. Tadi ada terbaca yang lepas 12 minggu tak payah makan asid folik, betul ke? Cuba share sikit😺

4 Các câu trả lời

bukan tak payah makan..cuma kene tambah vitamin lagi..bila dah check up klinik kesihatan biase nurse akan bagi ubat merah ade 4 sekawan dalam tu..kalau belum bagi lagi,boleh makan iberet dulu untuk tambah darah

bukan tak perlu, cuma tak sepenting waktu 1st trimester. sebab neurons, saraf & otak baby banyak dicipta masa 1st trimester. masuk 2nd 3rd trimester dah kurang, banyak nak mematangkan je.

12w keatas dah tukar ubat. dan dlm ubt tu ada folic acid. so yg folic acid pil kuning tu xperlu mkn dh.

Still ambil cuma mgkn dos yg kurang, doc bagi sy new obimin & obimam..

10mo trước

Ikut dri pengalaman anak sulung, sy kekal dgn new obimin smpai bersalin. Rasanya klu sesuai dgn obimin, mmg akan kekal dgn obimin je..