Macam mana nak ajar anak supaya tak baling barang ye

Hai ibu ibu.. anak pertama saya umur setahun 2 bulan. Dia tak pandai letak barang dengan elok, semua dia campak, baling. Macam mana ye tips ajar anak letak barang elok elok. Kita dah banyak kali ajar letak elok. Dia masih baling lagi. #SeriusTanya #firstmom

2 Các câu trả lời

anak sya jenis suka tiru apa org buat, sya prsn tu. than sya ambil kesempatan utk buat kerja yg uji minda dia. cth letak barang, masuk kan brng dlm bekas. anak sya 9m dh pndai masukkan brng dlm bekas . berkat ajar sya pada dia. awak sllu doa yg baik-ii taw, sllu sayangkan dia, dan ckp elok-ii je dkt dia. sllu peluk dan cium dia, bila dia buat sesuatu yg buat mommy speechless contoh ambil brng bagi kat mommy ke, panggil mommy ke, bagi dia reward 'pujian' awak sgt kagum dgn dia, teruja dgn dia. insya Allah dia akan ingt dan rsa d hargai, lps tu dia akan buat bnda sama setiap hari, puji je dia puji melambung ' wahhh pndainya anak mama ' smbil ckp dgn truja happy dan tepuk tgn msti anak suka

Puan dan suami letak barang elok-elok. Tunjuk pada dia. Jangan jemu latih.