40weeks on 12/12/20

hai ibu-ibu, ada kah yg mcm sy due date harini tp masih blm ada turun apa2 tanda atau sakit mau melahirkan? selalu doc akan bagi masa smpi berapa lama baru serah diri? adakah akan di induce jika overdue? adaka jika di induce kepala baby akan masuk laluan sbb sy smpi skrg kepala baby blm masuk laluan lagi 😌 #firstbaby #prayforme

1 Trả lời

kalau puan tak ada sebarang masalah kesihatan seperti kencing manis atau darah tinggi doktor akan benarkan beranak lebih hari..biasanya selepas semggu due date akan ada appointment lagi sekiranya puan belum melahirkan. di situ doktor akan beritahu samada puan perlu di induce atau masih boleh tunggu utk beberapa hari lagi.