Ingin tahu

Hai ibu berpagalaman yg preggy anak ke2 or 3 dan juga 4 ada yg bersalin awal tdk ikut due date ya..maksud sy contoh due date tu 1/10/2022/ bersalin awal 27/9/2022 mcm tu ada kh #seriusnanya

20 Các câu trả lời

Ada je yg betul2 ikut due tp sebenarnya due tu cuma jangkaan je. So seawal 34 minggu ibu da sepatutnya siap pack beg hospital. Dan bwala buku pink tu ke mana². Xbole tinggal da. Macam saya tergerak nak pack masa 33w konon sebab tak nak kalut. Sekali tiba2 ketuban pecah masa 34w2 hari..mujur juga masa tu beg memang da ready dlm kereta & buku pink memang sntiasa dlm beg..apa lagi terus ke hospital 8jam kemudian selamat bersalinkan seorang mujahid seberat 2.44kg secara normal & alhamdulillah sihat. Sebab xde sebarang komplikasi pada baby & xde masalah oksigen dan berat, baby hanya dalam nicu 1 malam je. Syukur alhamdulillah walaupun lahir prem baby sihat.