Adakah Eno selamat untuk mommy pregnant?

Hai. Boleh tak saya minum eno ya? Saya pregnant 10mggu. Nak minum eno untuk buang angin dalam perut. Selamat ke ya minum eno?

8 Các câu trả lời

Better gaviscon khas yg for pregnant ladies tu. Tp kena consult doctor yg check kita dulu boleh makan or tak. If tanya pharmacists dorang jawab boleh je cos generally mmg gaviscon tu for preggy moms. But preggy moms ni banyak jenis, ada yg complications tu ada yg complications ni. Gdm la hb low la bp high la. Silap makan nanti double sakitnya. So your doctor/nurse yg check you monthly know more, consult them first

tak pasti la sis. kena tengok kat packaging eno tu ada tulis tak. kalau nak buang angin, better buat air halia sendiri.

Sy dulu dktor suruh makan gaviscon jer jadi sy pon ikut jer. Eno agaknya xsesuai kot.

hello mmy² nk tnya , anak prtama sllu nya brpa bulan ye melhirkn nnti ?

3t trước

oh oky tq

better consult dengan doktor dulu. sebaiknya buat air halia sendiri

Sis cuba rendam halia dalam air suam n minum

lebih baik minum air halia dri eno sis