Pengalaman bersalin overweight

Hai, boleh share pengalaman bersalin yang beratnya 100kg ke atas? Awak czer atau normal ye? Saya 38 weeks tengah tido tak lena memikirkan nk keluarkan baby nnti cmna la dgn berat 116kg ni 🥹

5 Các câu trả lời

Inshaallah kalau tak ada apa2 boleh je normal sis.. Sy pon beat 106 36w.. Sblm mgnduung mmg badan besar pon.. Anak sy dah 3, 2 normal, 1 emergency czer.. Yg no 4 ni sy harap normal 🤗

Sy last berat masa check up 101kg.. Alhamdulillah bersalin normal anak ke 2 cukup 39w. Sy bykkan bercangkung smbil goyang punggung utk lembutkn tulang pelvik.

saya pun overweight. tag buku wrna kuning sbb overweight. masalah lain Alhamdulillah xde. tak pasti boleh bersalin normal atau tak. dh 39 minggu ni.

Sy pun obesiti 113kg😅 dah 36week. Harap2 blh brsalin normal

ikut rezeki sbnrnya. ada yg dpt bsalin normal, ada yg tidak.