pemakanan.

hai ,boleh ke makan telur separuh masak ? sy betul2 teringin

5 Các câu trả lời

jangan. awak mungkin boleh tahan tapi risaukan kandungan awak tu takut terkena jangkitan salmonella sbb mkn mknn mentah. nak makan telur pastikan putih & kuning telur dua2 cukup masak. kita pregnant tak boleh dah nak makan telur separuh masak, telur goyang apa semua. berisiko

3y trước

you're welcome ❤️ semoga diberikan kesihatan baik & dipermudahkan urusan bersalin

not recommended in pregnancy untuk elakkan dari jangkitan salmonella . Nak makan tunggu lepas bersalin ye . itu pun if takde alahan dengan telur. 😊

tak digalakkan untuk makan, semua jenis raw food macam telur separuh masak, sushi, atau makanan yg tak masak betul2.

kalo bole mommy tgu dlu ye..tp skng brpa weeks da. ?

nope u cannot