confius.

Hai, betul ke awal pregnant x boleh Naik flight? Ade yg cakap boleh Ade yg kata berisiko. Sy confius. Sy de beli flight ticket sblm2 Ni. Skrg tahu dah pregnant. Jangkaan 8 weeks Mase utk fly nanti. Selamat ke ? Sy dilemma sama de utk g ke or cancel. Ade sesiapa pengalaman Naik flight Mase usia kandungan awal.?

6 Các câu trả lời

Depens condition sis n kandungan sis.. Sy xtau sy pregnant diusia 4weeks.. Sy naik flight ke semporna holiday dgn husband.. Ikot program n lasak siap hiking.. Naik speedboat terhentak2.. Huhu.. Dan balik ke semenanjung buat upt test n its positiv.. Now da 8weeks.. Sy pon risau pd awalnya.. Sbb terlalu lasak..n naik flight.. Klo sy tahu sy msti xbrani berlasak n naik flight.. Ikotkan mmg berisiko utk awal kandungan sbb pressure diatas xsama didarat.. Tapi nak kan rase yakin better sis dptkan nasihat doc.

Saya ex flight attendant mase awal kandungan dalam 4 weeks saya masih fly lagi and decide resign so saya fly back from saudi to malaysia alhamdulillah went smooth,tp kalau boleh elak sis elak la tp kalau tk boleh ade hal penting tawakkal jela,saya akui risky sebab pressure kt atas tu

I’ve went back to UK (where we lived) when i was 3 weeks of pregnancy during my 2nd pregnancy. If your pregnancy is stable and healthy, should be no problem. I got shot from my gynea and duphaston as well. Take care!

Hi semua. Terima kasih krna jwb ptayaan sy. BTW, post ni dah lame. Tahun lepas 2019 bulan 7 cam tu. Sy pun dah melahirkan anak 5/3/3020 Hari tu.hehe. Sy memang cancel flight tu sb xnak de risk pada baby

2y trước

Hai mommy.. baby awak dtg dari masa akan dtg ke (3020)....hehehe gurau je.

Sbaiknya minta nasihat doktor sis...sbb biasa xdigalakkan naik flight pd usia kandungan awal...

Kena consult doc & doc akn bg surat kebenaran whether kita boleh naik flight atau x