Air liur banyak

Hai bakal ibu, sya bru 13 minggu.. tapi sejak 2 mggu lepas air liur sya bnyak.. sampai sya rsa tak tertelan.. klu sya paksa telan, akan muntah.. jdi sya amik gula2 Hacks setiap masa... sya risau kandungan gula tinggi tapi hnya itu je mampu sya buat utk buat sya rsa tak muntah dan air liur tak bnyak... selain mkn gula2, apa lagi tips yg boleh kurangkan air liur ni ye? Terima kasih ye

4 Các câu trả lời

samalah saya, msa awl2 prgnt dlu mcm tu, air liur tak tertelan so saya bnyak meludah, stndy 1 plstik ke untk meludah, tapi lma2 saya dh boleh telan balik 😬 saya xmkn gula2 sbb memg xsuka 😂

1y trước

Bestnyaa tak suka gula2.. sya ni haaa dok risau sgkut gdm je ni 😭😭😭

Kalau rasa nak muntah boleh cari gula-gula yg sugar free. Doktor pernah suggest dkt saya mcm ni.

1y trước

Oooo sya ada nmpk gula2 yg sugat free.. mcm halls tu kan.. boleh try.. tq tq

Mungkin bole kunyah chewing gum yg free sugar..

1y trước

Tapi kdg2 sya terbwk smpai tido.. bila sedar je tgok2 chewing gum dah cair... lepas tu dah tak berani dah kunyah... takut tertelan pulak nnti

try mkn buah or kunyah kekacang

1y trước

Kacang buat masa sekrg sya tak boleh mkn.. sya tak boleh tahan bau.. buah pun sya dah taktau buah apa sya boleh mkn.. asyik muntah balik je lepas tu 😭😭