Anak Menyusu 5 minit

Hai assalamualaikum Saya ada kemusykilan. Kenapa ya anak saya suka menyusu sekejap2 dalam 5 minit -10minit pastu tertidur. Bila kejut2 dah xnak nyusu. Kalau malam lama pulak dia nyusu dalam 30min. Kenapa ya mcm tu? 1 lagi, nk kejutkan dia time nk bagi susu tu struggle betul. Dah pancit air sembur, dah basahkan muka, buka bedung, goyang2 kaki, tukar pampers, gitu juga gamaknya suka nau tido. Sampai giveup ibunya nak kejutkan. Sudahnya kdg2 jarak 2-3 jam utk menyusu.

2 Các câu trả lời

Hai. Waalaikumsalam. Waktu anak susah bangun tu cuba buka bedung baby. Kejut anak dengan saja buat exercise kaki nya ke. Kadang baby bangun.

2y trước

hihi mcm2 dah buat. gitu juga. sudahnya tunggu dia bangun sendiri lepas 3 jam gitu utk nyusu

berapa umur baby?

2y trước

kalau kuning baby mmg kuat ngntukk 🤭 takpe asalkan jgn bagi baby dehydrated. kalau kerap kencing, 3-4 jam sekali tu ada kencing tu InshaAllah dia cukup susu. pastikan sekali at least sekali mesti berak. kalau kurang kencing tu kena cuba jgk paksa baby bgn minum susu