Keguguran secara normal atau D&C .

Hai assalamualaikum.nak tanya bila dah disahkan keguguran mommy sini biar turun semula jadi atau terus D&C? Sy dah masuk minggu ketiga doc pantau tapi belum habis turun semua ..apa perlu saya buat ya.sebebnarnya semasa 2 minggu selepas disahkan keguguran Sy pergi hospital untuk D&C tapi bila sampai sana scan semua doc kata dah habis túrun bersih..seminggu selepas tu hati tergerak nak sahkan lagi,jadi Sy pergi semula klinik swasta ,scan dan masih ada lagi kantung..apa perlu buat supaya kantung turun ya.dah sebulan bleeding dan ada juga keluar ketulan darah ..masih lagi ada darah macam period

2 Các câu trả lời

pergi ke emergency cpt2 bawak bukti scan. bhya bia kantung dlm Rahim nt boleh jd jngkitan kuman & membusuk k)au x dikeluarkn. nt susah nk ngandung lg bila rahim dh x sihat. kadang sbb kantung tersangkut kt pintu rahim mcm sy dlu sbb msa gugur bukaan x luas tmbh kandungan first. nt doktor akn msukkn mulut itik & tarik keluar x sakit pun. tlg ke emergency

1y trước

ok baik ..maknanya Sy pergi semula dengan bukti baru kan? sebab Sy baru p,Sy dah pergi hospital tu tunjuk bukti scan semua ..bila repeat doc scan kata dah bersih .Sy tak boleh nak kata apa..Sy balik berpantang dan berurut semua .dan bila dah 7 hari dari balik hospital tu,Sy scan klinik swasta..di klinik swasta nampak masih ada sisa lagi😵😵down rasanya

saya haritu pilih d&c sebab dh almost 3 minggu jugak lps tahu gugur.. tapi masuk minggu ke 4 baru bby kluar sndiri sehari sebelum tarikh d&c.. better sis pergi hosp sebab saya haritu pun bby n kantung keluar habis dkt emergency lepas doc suntik ubat kecut rahim dekat peha.. kalau sis tunggu takut nnti bnde lain pulak

1y trước

itulah Sy Pon pilih nak d&c sebelum tu tapi doc kata dah bersih masa scan tu ..jadi balik la rumah semula tapi tak puas hati sebab scan hospital tak berapa jelas,Sy repeat ke swasta bila scan masih ada kantung..doc minta tunggu lagi .if nak d&c kena ambik tarikh di hospital ke? risau pulak nanti pergi lagi kata tak nampak..buntu saya