ubat

Hai Assalamualaikum.. sy nk tanya pendapat ibu2.. skrg sy preg 3bln lbih dh.. sblum ni sy xamalkan apa2 vit mcm folic asid atau sbgainya.. tau ttg kbaikan dy, tp xterbeli?? lpas tu dah 3 bln bru start mnum anmum.. gi kk bkk bku, bmi lebih laa pulak.. misi awl2 dah dpt appointment mnum air gula?? lpas tu scan dgn doc, doc ckp bby ok, jntung normal.. alhamdulillah.. last skali dpt hadiah zincofer n ap stu lg lupa.. ? part ubat ni sbnarnya sy jnis xsuka mkn ubat.. huhuhu 1st time mkn zincofer tu, sy mkn mlm nk tido (rujuk korg2 pnya post sblum ni.. hihihi) alhamdulillah ok xde apa2.. 2nd day, lupa mkn.. 3rd day mkn muntah terus dlm 10min lps tu.. dah baring2 lpst tu cpt lari g toilet.. day 4 pn sama jgk.. huhuhu mmg kesan zincofer mcm tu k nk muntah? kalo ubat lain obimin n lg stu tu pn sama k? kalo xmkn bmbang jgk baby xdpt supplement k.. huhuhu

2 Các câu trả lời

Ubat tu mmg penting mkn sbb tu la mkanan tmbhan utk baby tu , bgitau doktor yg sis lpas mkn ubat tu muntah, sy sblm ni pun mcm tu, sy mkn obimin tp asyik muntah pening je, sy tukar yg 4 jenis ubat tu, alhamdulliah perut sy blh terima

Folic acid..b complex.iron.vit c minta dgn nurse... Ada sesetengah org bila mkn ubat zincofer muntah.... Next oppt bgtau doc @ nurse nnt diaorg akan tukar p lain brand