Perkembangan anak

Hai assalamualaikum. Saya ingin bertanya mengenai anak saya berusia 9bulan 26 hari hanya pandai menyebut ma ma ma saja. Skrg dah 2 minggu saya xde dengar dia sebut perkataan tu. Normal ke ya?#ingintahu #bantusharing #bantusharing #firstmom #firstbaby

4 Các câu trả lời

9 bulan tu normal sis . Tunggu umur dia meningkat naik 1 tahun lebih - 2 tahun if still tak boleh sebut . Pergi bawa jumpa Doc . Nanti doc akan tanya anak dah boleh cakap apa ? so time tu doc akan jelaskan kat sis about anak siss tu . Kena selalu siss sebut dekat dia . About one one perkataan tu ye

12mo trước

Baik terima kasih sis for sharing

anak sye tyme checkup 9 bln tu memg x reti sbut ma ma or ba ba.. tp ade babling.. ble nak msuk 10 bln bru dgr dye sbut bah.. bah.. kdg2 je sbut.. kdg ble kte sbut, dye x ikut pun.. nant ble dye main2 nant, tbe2 sbut..

12mo trước

sme.. maybe mcm tu kot baby boy.. dye x ske duduk statik...

Saya paham sis risau.. pkembangan anak2 nie berbeza.. Tp ape yg bley saya conclude kt sini, selagi baby blum 18 bln, nothing we can do.. atas 18 bln klu ada abnormality bru dpt rujuk pakar..

12mo trước

saya tak pasti.. dulu 6-7 bln baby saya pun tak respon jugak nama dia.. Skg da ok sikit la.. Kalau kita marah pun dia tahu..

Sm mcm anak sy pun ada ms dia lamaaa tak sebut mama. Bg masa lagi n galakkan dia sebut lg.

12mo trước

Ya puan bab perkembangan anak ni memang saya sangat risau