Contraction

Hai assalamualaikum ibu ii #the_asianparent , sy nk tanya , skrg sy pregnant ank no2 , dan selalu rasa contraction bila tidur mlm , sejam sekali akan rasa , normal ke ibu ii ? , Sbb masa pregnant ank sulong sy dulu xde rasa contraction langsung , masa nk beranak baru rasa , saya risau beranak awal , sekarang 33 minggu , dulu masa mengandungkan ank sulong sy cucuk dexa 30 minggu sbb slalu kluar darah , kerap jugak la kluar masuk hospital , yg no2 ni je xde apa ii masalah tapi rasa contraction je

2 Các câu trả lời

normal sy pon ank first xpernah rasa perut mengeras sejam sekali , dh pegi pac cek masatu 34w sbb xbiasa rasa kan auto tkut jadi apa2 tapi doktor cek belum ada bukaan , tanda pon xde lagi & tu contraction palsu je . Cuma doktor bagi masuk wad nk pantau sbb baby iugr & ada gdm lepas 3hari tu dh boleh balik selamat dari kena cucuk dexa 😂

2nd pregnancy biasanya kita rasa BH awal, sebab badan dah tahu nak buat apa, dia prep awal2. selagi contractions jarang2 macam tu, normal lagi. just ubah posisi, minum air, deep breath.

5mo trước

Sgt btl