DAH SELAMAT MELAHIRKAN ANAK

Hai Assalamualaikum ibu ibu , Alhamdulillah syukur kehadrat illahi sy dh melahirkan anak perempuan saya secara normal pada 21/06/23 7.37pm 🥹❤️ sepatutnya due date 7/7/23 ,air ketuban leaking pada 27weeks 2day 🥹 terus admit masuk hospital tapi xde bukaann lagi hanya 1cm sampai dua hari doctor decide nak induce , induce ubat 2x still takde bukaan doctor tolong bukakkan cm smpai 4cm terus tolak labour room pukul 9am smpai 1pm dr cek tak jalan jugak cm doctor terus drip ubat , Ya Allah smpai melalak sy dekat labour room tu suara sy je , otak tak berhubung sampai suruh dr czer kan aje walaupun baru 1st baby SubhanaAllah contraction pain paksa tu sakit ya amat 🥲🥲 sampai la pukul 7 dr dtg cek Alhamdulillah 8cm , sy minta dr keluarkan baby , rezeki jugak dapat dr perempuan chinese and indian 🥰 baik dr nya , sy minta kedua dr tu keluarkan baby dr tolong sampai baby keluar sbb contraction pain tu tak hilang2 makin sakit , hampir setengah jam cuba yg terbaik , keluar la si cinonet saya berat 2.94kg Alhamdulillah tapi skrg anak dekat ward masa keluar terbelit sikit tali pusat takpelaa bagi dr pantau dlu sekali cek kuning , sy je balik rumah skrg tanpa baby .. mummy semua ada tips ke masa berpantang ni? hihihi

1 Trả lời

Alhamdulillah 💖 Tp saya tk fhm knp awak due 7/7 baru 27w2d? Saya punya edd 6/7, skg dh 38w1d. Beza due date kita sehari je tp kiraan minggu jauh beno 😅 kira anak awak lahir premature ke mcm mana?

1y trước

Hahaha takpe biasa la baru lps bersalin, bnyk urat tergeliat 😂 tlg doakan saya pun cpt dan mudah bersalin, tk sabar nk jd mak! Awak dh selamat jd mak 😆