Beza 2 minggu

Hai assalammualaikum mommies , saya nak tanya ada tak dkt sini ada pengalaman janin membesar tk mengikut minggu yang sepatutnya , semalam saya pergi scan sepatutnya saya 10minggu 5hari tp bila scan tgk baru 8 minggu dan tiada denyutan jantung.Doktor suspek saya keguguran Ya Allah sedih sangat hati ni berharap ada keajaiban dari Allah SWT,kalau ada mommies yang ada pengalaman mcm ni boleh share tak saya tgh susah hati sangat sekarang tapi cuba utk bertenang sbb ini adalah kandungan yang ke 3 saya , saya pernah mengandung 2 kali tp tiada rezeki 🥹

4 Các câu trả lời

Awk.. Normal ni sbnrnye.. Sgt la jarang y sama usia dgn tarikh last period..cuma doktor tu x professional la ckp mcm tu.. Kalau awk sedih n stress lg baby xnk membesar.. Awk cuba tenang dulu.. Sy paham sgt perasaan awk ni.. Tggu lagi 2 mggu ni.. Nti scan semula.. Minta asben doakan skali.. InsyaAllah semua akn baik.. Sy juga pengalaman miscarriage 3 kali.. Jdi sy paham perasaan awk.. Tenang ok

2y trước

InsyaAllah awk... Ade rezeki tu..kita doa sama2 taw.. Xpe.. Doktor juga manusia biasa.. Orang sekeliling sy ramai y mcm awk.. Y dah kluar darah pon ade.. Berketul², tp perancangan Allah xde spe y boleh menidakkan.. Ank dia skrg darjah 2 dah wak.. Xpe wak.. Xpe.. Pape pon awk jge diri.. Bedrest dulu ok

Awak . Biasa normal kalau period awak tk regular dia mmg akan lari weeks tu . Sye haritu 9 weeks pergi scan , dr cakap kantung kecik lagi mcm baru nk menjadi . Harini sye dh 11 weeks 3 days , sye scan dia jadi 9 weeks 3 days n dh nampak baby dan jantung . sye lari 2 weeks usia baby . Selagi awk tkde pendarahan insyaAllah baby ada ❤️

2y trước

semalam pon saya pegi hosp , nurse tu boleh tanya masa awak check upt tu betul ke naik dua line , masalahnya dh terang2 dkt scan tu nampak baby 🤦 saya jd pening dh kt situ haha

samaa laa macam sayaaa ikutkan baby dah 11week , tp doc scan bru 9weeks. Alhamdulillah doc cakap baby dah ada denyutan jantungg , 2minggu lagii kena scan lain plk.. InshaAllah awak doaa yg baik2..Selagii takda pendarahan..

2y trước

InsyaAllah aminn , itu biasa hihi semoga baby kita baik baik sahaja ☺️

Sma lah sye sis... Patutnya 10w3d tp scan 8w3d...repeat scan 2 minggu lg

2y trước

Aminnn