Berat baby turun

Hai, ada x ibu2 fully bf yg bpuasa ttibe berat baby turun. Baby mmg kuat mnyusu, baby boy. Mcm mana ibu2 atasi ye, troskn bpuasa hari2 atau selang seli. Sy risau berat baby turun

2 Các câu trả lời

Berat baby awak memang turun ke? Mm maaf tiada pengalaman, tapi bila kita menyusu badan ni awak, kita kena +ve tau. Kena yakin susu tu sentiasa ada. Alhamdulillah saya mampu dan okay sahaja masa berpuasa tahun lepas. Baby pun okay je beratnya 😊

2y trước

aa berat baby turun. susu mmg ada, tp sy xtau sbb sy puasa ke berat dy turun

Sis dah bagi baby solid food? Campurkan lemam baik sekali macam minyak zaitun dalam makanan. Baby saya 7m masa puasa. Makan solid banyak, menyusu pun kuat. Saya teruskan puasa tapi ambil makanan yang tinggi protein & minum air masak banyak.