gatal di faraj

hai, ada tak mommies yang kena macam saya? gatal di faraj lepastu ada macam putih2 pekat lebih kurang putih macam susu basi? tak pedih tak sakit cuma gatal je.. dah 2 hari tapi cuba dah buat bilas dengan air suam campur garam. boleh tak citer pengalaman. bahaya tak if tak jumpa doc just rajin basuh guna air suam n garam tu? saya hamil 25 weeks.

1 Trả lời

Ibu bilas dulu dengan air suam panas bercampur garam and lepas cuci bilas make sure keringkan betul2, sebab x kering pun boleh cause kegatalan. Keputihan macam susu cair basi maybe disbbkan hormon badan, tapi kalau masih gatal and x tahan then cuba doctor. And kalau keputihan bertukar warna kekuningan pekat and kehijauan, ibu kena rush to hospital takut ada jangkitan kuman. Don't worry❤️