Sawan tangis

hai ada tak kat sini yang pernah hadapi baby newborn yang tak sampai sebulan hadap sawan tangis ? Saya anak 26weeks ustaz datang tahnik cakap baby ada sawan tangis sebab kt hidung ada line urat sawan tangis . So far baby akan nangis waktu maghrib kejap then tgh malam 2/3 pagi then lps subuh . Dia nangis tak lama pun tapi bg susu tak kene , tukar lampin pun tk kene . Kadang perut kembung lps dh melepas dia lega kejap tp selang 2/3 jam nangis meragam balik

1 Trả lời
1y trước

Puan Nurul Iffah, anak saya pun mula² anak taknak d bedung.. memang anak mcm meronta.. tapi bedung je.. pastikan kemas.. belajar dan praktis teknik bedung yg betul..nak senang beli instant swaddle.. tp Tu lah kalau besar sgt ke kecil sgt ke susah gak nak kemaskan.. kena praktis.. dah bedung, side position, white noise,ayun(gunakan tangan dulu BG anak tenang,baru letak kat buai). kalau Larat,boleh je dodoi dgn tangan.. kalau x diam gak,bagi puting. semua ni kena serentak, in shaa Allah anak tenang. mula² mmg kekok nak buat nya..baby pun baru belajar.. kena praktis