2bd trimester masih muntah

Hai ada dekat sini dah masuk perut 4 5bulan pon still muntah teruk sampai dehydrated. boleh share apa yang awak semua buat. Saya tktau dah nak buat apa. sbb dari 6weeks lg smpai skrang masih tak hilang

9 Các câu trả lời

misi sarankan saya - Makan dgn portion yang sedikit tp kerap.. - Jangan mkn jeruk atau bnd masam sbb bnd tu sebenarnya lebih lg buat kita nk muntah.. - Jangan minum minuman bersusu mcm milo dan teh tarik.. tp digalakkan minum susu debu.. - Boleh mkn ubat tahan muntah atas nasihat doktor.. - Buat aktiviti yg boleh buat kita lupa tentang muntah.. kita sama, masih lg muntah walaupun dah 2nd trimester.. 🥲

9mo trước

Saya buat jugak mcm tu. Tapi still sama. kadang sampai penat dah tktau nak buat macam mana. still sama.

mcm saya consume susu shaklee + coloskim setiap pagi. lpstu rasa lapar terus makan jgn thn jgn biarkan perut kosong ✨ kalau tu awak try makan buah atau bnda manisan sikit mcm biskut oat crunch coklat. saya awal2 Mengandung bila rasa loya ke apa saya akan makan biskut tu then bru makan nasi. cuma saya ada tk leh bau makanan mcm kari tk leh mkan nnti saya akan muntah slps tu.

Klu sy takde la muntah tp tak sedap badan n rasa mual bila makan zincofer. Time x mkn elok je .. so mungkin sbb ubat jgk kot? Jgn biar perut kosong. Makan sikit tapi kerap. Klu mkn byk sekaligus rasa senak perut n tak selesa jugak

9mo trước

Nasib laa makan zincofer 2 hari skali je 😅. Klu stiap hari mkn maunye tiap hari x sedap badan. Sy mkn ptg2 sikit spye tak efek kerja

Kalau saya xboleh biar perut tu kosong. Even rasa xlalu makan pon kena suap sikit. Kalau perut masuk angin tu yg rasa nk muntah

saya pergi hospital dan kena tahan wad. kena drip... Alhamdulillah lpas keluar wad dah x muntah teruk

Saya dh masuk 5months, masih muntah tapi tak sekerap masa 1st trimester

try minum susu calla kt tiktok ada jual sya mnum alhamdulilah okay

9mo trước

Saya baru try minum susu tu. mmng bagus ka awak ?

sy pun sis. bru lepas muntah 🥹🥹

Sama, saya pun masih muntah2 🥲🥲