Simptoms

Hi guys, saya baru 6 minggu 5 hari preggy. Nak tanya apa simptoms yang you all rasa at this time? I takde morning sickness or anything. So rasa sangat worried.

9 Các câu trả lời

Congratulations! Salah satu simptoms at this time is sensitivity. Jangan panik kalau tiada morning sickness. My 1st pregnancy pun tiada. Worst case sampai 9w3d baru sedar pregnant. Itu pun sebab rasa letih yang luar biasa. Before tu bukan main aktif zumba dan bersukan bagai. Kerja di bawah matahari lagi. Syukurlah baby ok. Masa tu tidak risau mengandung sebab masih rasa awal dan period pun memang kadang 6 bulan lambat. Mungkin dekat minggu 9-10, akan rasa letih, mungkin kembung perut, tidak semestinya loya atau muntah-muntah, so relax, take a deep breath and minum air secukupnya setiap hati dan makan makanan yang bernutrisi baik untuk ibu. ❤️

Saya pun 6 minggu 5 hari. Xda mual2 stakat ni. Tanya nurse durg ckp normal xsemua ibu ada rasa mual2. Ikut bdn. Sbab wlaupun sy sdh buka buku klinik tpi msih tak yakin pregnant😂

5y trước

Ya😊

Same la kite. Sy cume sakit breast. Mual2. Pening kepalaaa. Cpt penat & x bole bt kerja berat2. Confirm bdn menggigil tgh malam. So far muntah2 belum ade lg

Sama weeks sama tkde alahan..sllu berdoa semoga baby n mom sllu sehat..itu yg pling pntng..n klu bs tkada alahan sampai bersalin..aamiin

Sama la saya langsung Tak ada alahan kdg2 pegang perut betul ke pregnant first baby tak ada pengalaman 🤣

myb blm lagi. tgg beberapa minggu. or sis mmg tk de alahan .. depend juga.

Perut kembung. Sembelit.kerap sendawa... 3 ni semua akan kena..

Mual, perut kembung, sembelit n susah nak sendawa

sy start morning sickness since 10w