Susu apa yang okay..

Guys, nak tanya, kita hamil ni susu apa yang okay utk diconsume? Siapa ad feedback share leh.. Sy duk try mcm²..susu mamadil , anmum, maeez..suka mamadil tp mahal huhu..skrg tgh tunggu susu lazz pulak nak try..boleh mommies share susu apa yg mommies minum waktu preggy?

6 Các câu trả lời

My nurse kat kk suggest je minum susu biasa mcm everyday nespray ke.. better than yg susu2 ibu lain tu.. sbb manis dia kuat, ada certain badan klau susu ibu tu yg buat sangkut gdm dear. So try n error.. so far Alhamdulillah sy & baby dalam perut pn okay mnum susu everyday..

Saya minum karihome. Utk ibu mengandung. Sedap, mmg kurang manis. Tapi cepat habis sebab tin kecik je. And mahal jugak satu tin rm56 boleh tahan tak sampai 10 hari 😅 tapi sbb dah minum, taknak tukar2 dah. Hadap je laa.. 🤭

Gotmek. Sedap. Tak rasa hamis, bau/rasa mcm gegula rabbit. Yg penting susu kambung organik, bkn sintetik. My favorite! Sy pernah try susu lazz, tp rasa kurang sedap.

2y trước

Itu pendapat sy. Kot serasi dan sedap bg awk. Citarasa masing2 kn hehe

sy dulu minum gak mamadil...tp mahal sgt...try gak yg lain tapi takleh terima..skrg sy minum fresh milk hl...doc kata ok,so sy continuelah minum

Doc sy suruh minum susu HL marigold tu je. Dari sy preggy 1st n 2nd skrg. Susu tu ok sebab Ada folic acid n rendah lemak 😊