Induce baby

Hi guys , 5/8 ni sy dh kena serah diri . Due sy 21/8 . Atas faktor size baby agak kecil & sangkut GDM ur guys ada pengalaman or pendapat about this . Sbb first time mom so tatau sgt about induce ni , yg sy tau , dia lagi sakit dari beranak normal :)

2 Các câu trả lời

pengalaman sy juga as a first time mom, sy kena induce belon dan ubat .. bg sy dua2 nii xbrp sakit, msih boleh bwak bincang, boleh borak2 lagi, msih boleh berjalan2 lagi lepas kena induce tuu.. yg sakit contractions, 1-4cm boleh kawal lagi rasa sakit, 5cm keatas xboleh dah, nak berjalan xlarat, nak bergerak xlarat .. rasa nak sepak2 je katil tu, erti kata lain mcm menggelupur pun ada sy time tu .. tp alhamdulillah xlama, lepas 5cm tuu smpai full, cuma makan masa 2jam je, lepas 2jam alhamdulillah bersalin, hilang semua sakit .. yups betul sis kata last skli tu, bersalin normal xsakit mana pun, janji kawal nafas betul, teran baby sekuat hati bila dgr arahan doc .. relax2 je, jgn terlalu takut 😊 semoga dipermudahkan segalanya untuk sis 🤗

Moga dipermudahkan urusan bersalin sis nti. Pengalaman sy induce ubat sbb baby kurang gerak masa tu sy dh 39w2d sy alhamdulillah sepanjang pregnant takda pape masalah kesihatan Jam 7am sy induce ubat masa tu baru 3cm jam 9-12pm start contraction tp still boleh tahan lg. Jam 12.30pm ketuban pecah dh 7cm tolak LR dh 8cm teran 5/6kali dh keluar baby. Alhamdulillah normal. takkisah lah normal / czer asalkan moments kita rasa saat melahirkan tu🥹