Assalammualaikum, saya dr aisyah dr gigi. Kalau untuk gusi yang selalu berdarah lepas berus gigi, saya sarankan buat rawatan cuci gigi dulu (scaling). Untuk masalah caries, tampal dulu gigi yang berlubang sebelum jadi makin teruk dan besar lubang tu. Selagi tak rawat gigi tu, pakai semua ubat gigi pun tak jalan. Sebaik baiknya pakai ubat gigi yang berfluorida dan yang bagus untuk gusi. Saya recommend ubat gigi glister Amway. Kalau berminat, boleh bgtau saya.

9mo trước

Sama sama 💕

salam para ibu. sy first time preggy..sy nk tye bila bru blh buat buku pink?sy kalu ikut trikh period dh 10 mgu tp bila g scan bru 6minggu..normal kah .

11mo trước

ok tq awk❤️

Utk caries, buat scalling dulu. Baru boleh guna apa jua ubat gigi yg sesuai

Better buat rawatan di klinik dahulu sis.

9mo trước

dah buang ritu . 34week cuci gigi . tp still berdarah . skrg dh 38week . nnti lepas givevirth inshaAllah nk buat fully checkup.

👍🏻

👍