Misscarrige

gugur.. 11 weeks huhu.. tapi hanya ada sarung je dalam rahim.. ada yang tahu cara nak bersihkan rahim naturally.. kalau boleh tak nak buat D and C..

9 Các câu trả lời

Blighted ovum.. Kan?? Last year sa pun kena mcm tu.. Kantung ada.. Baby xda.. So sa pergi hospital nak mnta buat dnc.. Dr sarankan bgs masuk ubat seja because kalau bt dnc tkt nak pregnant balik tu agak sudah atau lambat.. Sbb dnc bahaya sikit..

Xpe sis..buat je dnc..xde rasa apa pun..sya pun dah buat dnc. Skrg hr ke10 berpantang..esok lusa nk masuk kerja dh..klau sis xnk buat dnc, klau dia kuar sendiri xpe sis..klau xkuar hbs tu yg bhya.

sy haritu buat dnc jugak..xde baby,just ada kantung je..mmg ada dgr org ckp klau buat dnc xbgus,nnti susah nk pregnant balik,tp xsmpai tiga bulan lps dnc sy dh pregnant..

Try to eat or drink papaya n nenas yg belum masak.. i also do that fully clear with heavy blood cloth period and pregnant again within 2 months.

Ye saya pon baru 3 hari cuci keluar kan janin...alhamdullilah xde rasa pape doc bius saya satu badan ..hari ni pantang ke 3

5y trước

slm takziah sis.. insyaAllah ada rezeki lain menunggu.. brp weeks dh sis waktu dnc..

Kawan sy pun tinggal kantung je. Tp masa dia kat hospital tiba2 kantung keluar sendiri ms dia pergi toilet nk kencing.

Tak pasti, tapi 2x keguguran bleeding dan keluar sndri. Masuk wad juga. Takut infection.

maaf sis kalau boleh saya tanya.. sis ada sign and symptom ke sebelum keguguran ni..

5y trước

ada.. first,baby xde dlm sarung even dh 11 weeks. no fetal pole or heart beat.. then next 2 weeks,ada brown spot.. sikit.. mcm awal2 starting nak period.. lama2 dia bertambah2.. then terus pi jmpe doktor and doktor bgtahu kndgn xjadi.. gugur..

Banyakkan jalan sis