Vomiting Issue, Can I Eat Asam Or Jeruk?

Good Morning Dearest Mommies. Anyone Know How I Can Reduce Or Overcome My Frequent Vomiting? I'm 10 Weeks Pregnant And I'll Vomit Everytime I Eat ? Is It Normal? As When I Conceived My 2 Kids Before, Didn't Go Thru This Situation. Any Tips? Would Be Happy If Anyone Can Suggest Me Something To Eat Or Do.

17 Các câu trả lời

Sy slalu jugak mkn asam utk hilangkan mabuk, tp jeruk sy kurangkan sbb berasid

5y trước

Tulah sy takut tp nk Cuba rasa je, nak tgok kalau ia membantu kurangkan rasa loya tu, Tq tau awk

Byak mkn buah sis.. Better then u mkn jeruk

Dear, you can try to consume some probiotic..

5y trước

😍 yes, good suggestion. Tq dear but which probiotic is OK?

mkn utk hilangkn mabuk. jgn byk2. cuba bau minyak angin.

5y trước

Ya Allah awk, time pregnant ni la sy tak leh nak bau minyak angin, minyak cap kapak atau minyak yuyi anak sekali pun... lg la nk termuntah. Dah try mkn asam pun tk leh... buntu da. Apepun Tq awk 😘

Saya pun makan asam jeruk tapi tak selalu

5y trước

tulah sbb ada yg kata tak elok, takut nk try tp sbb kan da penat muntah tu yg nk Cuba...

jeruk xmkn mkn buah pelam jew

5y trước

ok ye, mmg leh overcome muntah2 ye awk? nak try la...

try sunkist... 🤗