Sakit tekak 37weeks

Geng, 37weeks sakit tekak pulak aduh and ada batuk sikit. Da gi klinik tp saya cm xnak mkn ubt batuk tu walaupun ubt tu safe utk mummy. Sbb ads baca akn lg batuk. Sy cuma pantang ais & air sejuk je. Sy guna kumur yg doc bg je. Ada tak korang tips baikkan sakit tekak or batuk semula jd? #SeriusTanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

Minum air lemon suam, minum tiap hari. Jgn minum air sejuk langsung. kalau teruk sgt minta antibiotik. Mcm saya dulu smpai kahak dah warna hijau terus minta antibiotik sbb batuk lebih 2 minggu.

5d trước

Tq awk for the tips! Ok saya cuba minum lemon suam & puasa air sejuk. Saya ada antibiotik dia suro makan 5 hari. Tp mcm fikir2 nak makan ke tidakkk. Kahak saya belum hijau lg mcm putih. Tp batuk sometime2 aje. Awk mkn antibiotik terus baik bape hari ya?

Pastikan puan dlm pengudaraan baik. Minum air kosong secukupnya. Elakkan makanan bergula, pedas dan bergoreng buat masa ni. Tengok perubahan.

5d trước

Baik tq mummy atas perkongsian. Tekak sakit selera yg lembut2 sup2 aje buat masa ni. Doakan saya & baby sihat 🥺