Ukur perut

G kk biasa x scan kecuali klau ada problem, cuma dia ukur perut je, dari situ blh tahu berat & ketinggian baby eh? hehe maaf sekadar ingin tahu

1 Trả lời

bukan ukur perut, tapi ukur tinggi rahim kita. bila tinggi rahim sejajar dgn usia kandungan, probability utk kndungan ada masalah adalah kurang. sbb tu bila tiap kali checkup misi akn tanya ibu, ada apa2 yg xkena sblm dtg checkup. klu ada, misi akn refer pd dktr dan dktr akn check.

1y trước

Fahamm, tq awk tolong jawab😘