ade tak yang sama macam saye?

folic asid makan sekali dengan ubat tambah darah boleh kan? then dlm berape jam baru ambil vit b co dan vit c…. betul kan maaf sebab saye buat di ks doc suruh beli ubat di farmasi.🥰#firstmom

ade tak yang sama macam saye?
2 Các câu trả lời

nak makan semua serentak pun boleh sis tak ada masalah. sebenarnya pil zat besi/tambah darah tu memang seeloknya ambil sekali dengan vit C, sebab akan bantu penyerapan dia. seeloknya semua tu ambil masa perut kosong. kalau nak makan pagi, ambil sebaik shj bangun tidur. kalau nak makan malam, make sure dah tak ada makan apa2 2 jam sebelum tu.

Bukan kemahiran saya nak komen ni. Better tanya doktor / ahli farmasi.