Hai mommy smua nak tanya preggy ni mulut memang rasa pahit ke???

24 Các câu trả lời

ya mmg rsa pahit. sya dr bngun tdur smpai nk tdur mlm pn mlut rsa pahit je. msa mkn ok. lps hbis mkn even dh brus gg, gna listerin n so on pahit x hilang2. brtabahla ye. second trimister will be better. but mine 13 weeks already pn msih rsa pahit. 😂😂

Samala.. sy 20w. Mulut masih rasa payau since 1st trimeter. Lagi2 lepas gosok gigi pkai darlie. Kalo bukn bulan puasa sy akan kunyah chewinggum yg gula2. Rasa loya pon akan hilang.

normal...sy sdg alami skrg.. ms mkn ok..lps makan je pahit smpai nk tido..klua msk blik air tu nrml...btabahlh first trismester... #9w2d

sma cam saya. 3bln prtma tu deria rasa mmg down sgt. air liur kjp2 penuh dlm mulot. pg mna2 bw plastik sbb nk meludah je kjenya🤣🤣.

Yup..sya dulu kerap berus gg.. 😅 terutama kalo lepas makan..gara2 nak elakkan rasa mual.. sya minum ai suam pun rasa xsedap 😅

5y trước

Btulll.. xsuke rase tu. Sampai minum pon rasa xsdap

pernah rasa pahit, dan kering sangat, espefially baru bangun tidur. tapi untuk kes saya, lepas minum banyak air, dah takde masalah ni

rasa pahit.. dan kadang² makanan yang dimakan masih belum dapat puaskan selera.. macam masih ada kurang ☹️

kalau rasa pahit atau nafas mula berbau, boleh cuba makan buah untuk hilangkan rasa pahit juga ye

Saya pun sama makan buah jelah cara nak kurgkn rasa pahit tu plus selera makan pon takde lagi

Ya. normal. Saya cuba mkan kekacang atau buah utk buang rasa pahit. 😁