Hai mommies, sy check guna clearblue naik 2-3w, means dh brapa weeks n boleh da ke g scan?? Help me

5 Các câu trả lời

2-3w bersamaan 4-5w usia kehamilan awak. tak digalakkan utk awak pergi scan sekarang. bikin awak panik ja if doctor inform xnmpk pape lg. atau dinding rahim baru menebal. nk nmpk kantung scan masa usia kehamilan awak 6@7w. nak nmpk baby & heartbeat klip2 scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas. selagi xde spotting/bleeding atau sakit perut terlampau inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. start mkn asid folid smpi awak buka buku pink

saya pi check dekat Klinik sebab period delay, sebab tak pernah jadi. risau isu lain pula. jadi bila scan memang kosong je, lepastu buat UPT naik double line. Doc kata baru 4W ni, so repeat scan after 2W which is 6W baru nampak. balik tu baru buat Clearblue keluar sama macam sis 2-3W 😂💕

Awak kira dari hari pertama dari last day awak period. Masukkan tarikh tu dekat apps ni. Nanti dia auto kira kan. Period terakhir awak tapi hari yg pertama period bukan hari terakhir.

2-3w maybe dlm anggaran usia kandungan da 4w keatas. better tunggu usia kandungan 8-10w keatas, boleh nampak heartbeat baby. buat masa ni, makan folik asid dan jgn buat kerja berat.

Dlam 4-5w masi awal lagi tu. Scan pun xnmpak lagi kantung tu. Nnt lepas 6-7w baru scan better