mintak tips cepatkan bukaan utk bersalin

#firstmom #pleasehelp maaf nak bertanya dan mintak tips dari ibu2 yg berpengalaman. due saya 26/12 tapi masih belum ada tanda2 nak bersalin. any tips utk percepatkan bukaan?

2 Các câu trả lời

Saya berjalan senam2 sikit lepastu bersama dgn suami tu pun sekali je. Tak sampai seminggu start keluar lendir mlm tu terus pecah ketuban. Sambil2 tu saya makan kurma setiap hari dgn milo+planta masa start keluar lendir tu, bukaan pun cepat

Brisk walk & senaman. Itu yg buat sy cepat bukaan. Kalau takde masalah kesihatan, cuba workout. Sy workout tiap2 hari sepanjang pregnant. Beranak 37w 5d, tempoh bukaan lepas pecah ketuban dlm labour room pun cepat je