Mcm mna nak bnykkn susu badan

9 Các câu trả lời

awak epmom atau baby directfeeding. 1) jangan stress. stress adalah salah satu punca susu kurang. masa breastfeed baby or awak mengepam awak kena enjoy. buat benda yg awak happy. bila awak happy susu badan awak akan automatik boost. 2) pastikan minum air secukupnya. atleast 8gelas sehari. boleh minum sebelom dn selepas awak directfeed atau mengepam. 3) pastikan awak jaga demand dan supply awak. awak jaga yg ini inn shaa allah susu awak maintain. 4) mindset awak kena yakin yg susu badan awak sentiasa cukup utk baby awak

12mo trước

Setuju

Dari pengalaman saya beranak 5 ni ,petua nak hilangkan jaundice baby senang jer,pastikan dia banyak minum susu,dan mommy makan buah oren,jangan stress ok,saya memang ada masalah air susu kurang,tak sampai hati lihat baby tak kenyang,saya terpaksa bagi minum susu formula,supaya dia membuang lancar sikit,sebab jaundice tu akan ikut dari pembuangan najisnya.

petua orang dulu kata banyakkan minum air panas milo ka apa bancuh likat ii insyaallah berkesan..dan sis tak boleh stress terlalu pikiaq sangat iya banyakkan berehat sbb tu punca susu kurang..kalau saya ,saya ambik ubat tambah susu yang viral dekat Facebook jenama MaMom tapi mahal sikit laa..klau masih mengandung boleh amalkan makan start 6 bulan keatas..

Follow ig @nadmasrom/ @feedbyumminajla. Byk sgt ilmu penyusuan di share kan. Saya belajar dari situ n alhamdulillah susu cukup dgn demand anak

sy makan biskut lactation tu. tu pun makan biskut tester sbb susu mmg byak alhamdulilah. abis bengkak lepas makan. nangis² saya.

12mo trước

owhhh

Nenek saya bgitau klau nak susu badan sentiasa ada kita kena mkan sayur bening or sayur rebus and jgn stress

makan lobak putih sis.buat sup sayur campur.serius sedap n lps mkn nti byk susu akan kluan

minum horlicks, makan kurma

12mo trước

owhhh okeyyy

Happy selaluuuu